Veelgestelde vragen

We willen graag dat je ons doorlopend op de hoogte houdt over eventuele wijzigingen in jouw financiële situatie.
Na zes maanden volgt er altijd een herintake.
Je wordt hier ruim van te voren over ingelicht en samen gaan we dan opnieuw kijken naar jouw financiën op dat moment.

Wij gaan er vanuit dat je de boodschappen hard nodig hebt. Mocht er onverhoopt toch iets tussen komen, dan verzoeken wij je dit direct aan ons door te geven. Even een telefoontje of bericht via e-mail is voldoende.

Dit is alleen in overleg mogelijk. Wij willen dus heel graag dat je hierover van tevoren contact met ons opneemt, telefonisch of door een e-mail te sturen.

In principe doen wij dit niet. Slechts in bijzondere gevallen is dit mogelijk.

Mocht je bepaalde producten niet kunnen of mogen eten (bijv. door een allergie of geloofsovertuiging) geef dit dan aan tijdens het eerste gesprek met onze intakers. We zullen proberen hier dan zoveel mogelijk rekening mee te houden.

In samenwerking met de Stichting Jarige Job bieden wij ouders van kinderen van 4  tot en met 18 jaar een verjaardagspakket aan met onder andere traktaties en cadeautjes.

Wij werken met een puntensysteem voor alle houdbare producten.
Samen met een van onze vrijiwlligers loop je door onze winkel en kun je met jouw punten helemaal zelfstandig een keuze maken uit de beschikbare houdbare artikelen.
In de groenten-, fruit- en broodhoek zorgt onze vrijwilliger ervoor je wordt geholpen.
Jij maakt jouw keuzes kenbaar, onze vrijwilliger verzamelt deze en geeft ze aan je mee. Ook bij de vries- en koelafdeling word je op dezelfde manier geholpen.

De belangrijkste reden is wel dat steeds meer bedrijven vaker hun zogeheten sociaal-maatschappelijke functie vervullen. Kortgezegd, ze willen graag mensen die het wat meer nodig hebben ondersteunen en helpen waar mogelijk. Ze willen graag iets terug doen!
Ook verspilling tegen gaan in het kader van duurzaamheid is steeds vaker een reden. Waar vroeger een pallet met blikken met een klein deukje werd weggegooid, worden deze nu gedoneerd. 
En wij zijn uiteraard heel blij met alle redenen en in onze winkel zul je daarom ook regelmatig reclame zien van deze Vrienden van onze Voedselbank. Op die manier weet jij ook waar al ons lekkers vandaan komt en dat is wel zo fijn toch!🧡

Nee hoor, bepalend is hoeveel geld mensen maandelijks tot hun beschikking hebben voor eten en drinken. Wie beneden een bepaalde grens komt, kan vragen of hij/zij bij onze Voedselbank boodschappen mag komen doen of in aanmerking komt voor een voedselpakket.