Voedselbank Geldrop-Mierlo dankt gulle gevers

DSCF2488In december heeft Voedselbank Geldrop-Mierlo haar jaarlijkse kerstactie gehouden bij diverse supermarkten in Geldrop en Mierlo. Daarnaast waren er de financiële giften en veel geweldige initiatieven van verenigingen, kerken, basisscholen, ondernemers en particulieren. Zo waren er veel mensen die spontaan hun kerstpakket kwamen afgeven en zijn er families die het hele jaar sparen om uiteindelijk voor alle cliënten een volwaardig kerstpakket te kunnen samenstellen. Het is zomaar een greep uit de vele geweldige initiatieven die voorbij zijn gekomen.

Naast de vaste 15 medewerkers waren er zo’n 120 extra vrijwilligers bereid gevonden om ook de handen uit de mouwen te steken en hun steentje bij te dragen, van het bemannen in de supermarkten tot het sorteren van alle producten, van het transport tot de uitgebreide planning van de diverse taken.

Inmiddels zijn alle producten gesorteerd, staat alles op z’n plaats en is de balans opgemaakt: totaal zijn er ruim 950 dozen vol houdbare producten ingezameld, een geweldig resultaat. “Ik krijg er gewoon kippenvel van”, aldus een van de vaste medewerkers.

Wederom is gebleken dat het draagvlak voor de Voedselbank steeds maar groter wordt. Ondanks dat het voor velen onzekere tijden zijn, heeft Geldrop-Mierlo zich weer van haar beste kant laten zien. Met de opbrengst van de kerstactie kunnen we de cliënten in 2014 een nog beter en afwisselender pakket geven.

De vrijwilligers en de cliënten zijn u zéér dankbaar en wensen u alle goeds voor 2014.

Foto’s van de kerstactie zijn te bekijken in het fotoalbum.